17.2.2013

Merikarvia 16.-17.2.2013

Jaahas, viikonloppu oli ja meni. Perjantaina sitä odoteltiin kovin, kun oli mökki varattu Jukolasta la-su yölle.

Lauantai 16.2.


Herätys 05.45 ja ruokaa klyyvariin. Tarkotuksena lähtee ajoissa hakemaan Joukka ja Henkka jousille, että pääsis pilkille. Päästiin me sitte 07.20 lähteen ku sai vähä poikua odotella..

Tällä kertaa jäi Tuorilan seo välliin ja painettiin Merikarvian seolle kaffeelle. Siellä jo kävi pieni tuulenvinka ja mietiskelin hiljaa että millaihan merellä tuulee.. tuuli. Nimittäin ja raakasti. 


Pannukarkeita tultiin hakeen. Muutama paikallisahvena saatiin koko päivän aikana. Syönti oli heikohkoa mutta ainakun nappas niin koko oli 150gr~. Ahvenet nappas pääosin mormyskaan ja yhden Joukka tais tasurilla saada ylös - tai sai se kaks, toisen väkisin. Tiputti tasurin pohjaan ja nosti vähän ylöspäin niin raitatakkinen kaveri jäi selkäevästään sillä aikaa kiinni !

Noin klo 12 oli aika erätulille, koska tuuli rupes puskeen vilua. Käveleminen ja reikien teko pitkin Demasööriä oli ainakin yhteen meistä ehtinyt iskeä kovan nälän, josta on annettava kyllä erityismaininta.
Nimittäin Henkan ruokailumäärä pisti kyllä luun kurkkuun, koska käveli viä helposti sen jälkeen ja pysy vauhdis normaalisti. Mutta se setti:

-4 makkaraa
-meetvursti kytkinlevy
-puolikas ruisleipä
-litra jaffaa


Erätulien jälkeen takas pilkille noin klo 13. Itse en saanu sintin sinttiä koko iltapäivänä, Joukka ja Henkka sai pari ylös asti, Henkka onnistu kolme kertaa irtauttaan kalan ennen avantoon osumista putkeen..


A-marketista hakeen vauhtia vällis ja pannuahvenet viemään pulikämpille sekä ruuat valmiiks, kun illalla tullaan madepilkiltä. Poijat halus käydä koittamassa madepilkintää niin ei kai siinä auttanut kuin kattoo karttaa kämpillä ja kattoo paikka Merikarvianjoelta, että mihin isketään. Paikka oli ilmeisen kuuma ollut madepilkintä aikaan, reikiä meinaan oli. Me taidettiin olla hieman myöhässä siitä ajasta. Kukaan ei saatu mitään muutakuin kokemusta. Pari muutakin pilkkijää sattu viä jälkihöyryille tuleen.

Parin tunnin madeseijon jälkeen (lyhyt aika, tiedetään) oli aika painella saunaan. Taino, piti ne affenet peraata. Nukkuminen meni aika myöhälle erinäisistä syistä.. (ja janoisista suista.)

Sunnuntain pilkille lähteminen meni siis aika myöhälle. Saatiin kammettua ittemme ylös joskus 10 aikaan. Kaikilla tietysti pieni koistinen ja mitään ei meinannu saada aikaseks. Sanoinki matkalla Demasööriin että 'se on tonni, jos kaikki Demasöörin pilkkijät ei tuu vastaan ku me tullaan jäälle'. Olin oikeessa, ainakin 5 pilkkijää tuli heti jäälle astuessa vastaan, joten heti tuli ajatus syönnin ohi menemisestä mieleen. Niin siinä kävikin, Joukka sai tasurilla yhden ylös eiliseltä reiältä ja me saatiin Henkan kanssa sintit ylös. 
Sää oli tänään parempi vaikka vähän rupes vetistä lumi olemaan. Tuulta ei juuri yhtään, kuuma tuli kävellessä. Raportti on aika surkee ku viäki väsyttää vähäsen ja koistinen päällänsä. Kai siitä jotain selkoo silti saa. Kuukauden päästä uusiks, jos lähtis jo perjantaina ni ois mestoilla heti lauantaiaamusta ja pilkkiaikaakin ois enemmän. Pieni yhteenveto viä.

Saalis: n. 10kpl pannuahvenia, isoin n.300g ja pienin 150g.

Sää: Lauantai -1 ja varmaan 15m/s tuulta. Sunnuntai nollassa ja 2-3m/s.

Kalustotappio: - 
3 kommenttia:

  1. malauta mitä tekstiä. ajatus kulkee NJAT.

    VastaaPoista
  2. Oikeesti on kyllä hyvä raportti! Hauskaa luettavaa!

    VastaaPoista
  3. no siihen se meni, ku ei jaksanu järkeillä faktoja. ei leikkaa viäkään kaali =)

    VastaaPoista