13.1.2013

Suolampi ja majajärvi


Vehkeiden virittelyä
Misin kanssa päätimme lähteä käymään pilkillä eräällä suolammella jossa kuulemma pitäisi olla isoja ahvenia. Liekö huhupuheita? No sitä päätimme kuitenkin lähteä selvittämään. Noin 10 aikaan saavuimme "pelipaikalle" jossa selvisi että lammelle olisi kävely matkaa noin 2 kilometriä, umpihangessa. Päätimme ihan suosiolla jättää perässävedettävät pilkkilaatikkomme autoon ja heittää reput selkään.

Noin 2 hikisen hangessa tarvotun kilometrin jälkeen näimme lammen puiden välistä ja alkoi jo olla voittaja fiilis. Innokkaina kairasimme aika lähelle rantaa ensimmäiset reiät. Ja kuten arvata saattaa, vesi oli todella ruskeaa kuten suolammissa yleensä. Jäätäkin oli varmaan noin 40 senttiä ja vettä syvimmissä kohdissa noin 1,5 metriä.


Noin tunnin pilkkimisen jälkeen alkoi epätoivo hieman kasvaa. Mietimme että mahtaako täällä todellisuudessa olla edes kalaa. No hetken päästä misi sanoi jonkun käyneen hieman tökkäämässä morria josta toivo hieman kasvoi ja vaihdoin myös morrin veteen. Hetken pilkinnän jälkeen ensimmäinen tärppi koko päivänä. Ja ahvenhan sieltä tuli, joskin vähä tumma sellainen.
Yönmusta
Hetken päästä myös misi sai vähä paremman kokoisen ahvenen. Tosin seki kyllä noin 150 gramman luokkaa että ei mikään körmyniska. Se jäikin sitten viimeiseksi ahveneksi. Hetken yrittämisen jälkeen päätimme lähteä kotia kohti. Matkalla poikkesimme myös majajärvellä jossa syönti oli vielä huonompaa. Ei edes yhtään tärppiä.

Aika: n. 11.00- 15.00

Saalis: 3 ahventa, yksi edes kohtuullisen kokoinen

Ottipelit: Volframi morri ja tasuri

Sää: Pakkasta noin -13 astetta, tyyntä

Jää: 30-40 senttiä7 kommenttia:

 1. Joukka, sulta tulee hyvii rapsoja ni saat aaaaaaaaaina kirjottaa nää!

  VastaaPoista
 2. täytyy varmaan alkaa tekeen huonoja ni ei tarvi tehdä enää.. :D

  VastaaPoista
 3. hieno excursio-matka.
  Tämmösiä pitäis harrastaa enemmän.
  Tosin näis on aina vaaransa, että saaliit jää nihkeiks.
  Tosin joskus, jos oikeen yllätys käy toteen ni tämmösistä mettälammista saattaa nasauttaa kunnon saalistaki.

  Misäpäi tää suolampi oikee oli??

  VastaaPoista
 4. ja puhutaan muuten, että tuo ahven on MUSTA.
  HEIJYYS

  VastaaPoista
 5. Jaahas, poijjaat on poistunu mukavuusalueelta (Valkiajärvi). Se on oikein, uusia ottipaikkoja on paha löytää, jos aina istuu samalla järvellä. Tommonen suolampi voi olla kova sana ihan ensimmäisillä jäillä, tai sitte, ku tulee vähä "kirkkaita" kohtia jäähän. Anto ainaki jonku mallikalan, ni innostaa joskus kokeilla uudestaankin. Hyvä rapsa!

  VastaaPoista
 6. Joo, oli kyllä ihan mukava käydä välis jossain muuallakin vähä vaikka ei nyt saalista tullutkaan sen enenpää. Varmaan kyllä johtuu juuri vuodenajasta. Paksu jääpeite ja tumma vesi niin ei taida olla kala oikeen syönnillä. Lampi on tossa pormarkussa.

  VastaaPoista
 7. Kuultiin joltaki porilaiselta isännältä että sieltä körmyniskoja olis tullu. Täytyy tehä uus reissu kevväämmällä. Oli kyl siistii tarpoo mettäs vähän 'rauhaan' ja syrjemmälle. Perillä odotti lampi, missä ei ollu muutaku pari ketun jäljet eikä MITÄÄN muuta. Nyt siä on jonkun verran reikiä... :D

  VastaaPoista